bir noktadan sonsuz sayıda doğru geçer: HER KİLONUN BİR ADI VAR...

Çarşamba, Kasım 5

HER KİLONUN BİR ADI VAR...


Mutluluk kiloları: Büyük sevinçlerde, dostlarla paylaşılan coşkulu anlarda, düğün, dernek ve bayramda seyranda, tatillerde, seyahatlerde yemek içmek alışkanlıktır, adettendir. Bu mutlu olaylar ardından fazla kiloları getirir!
Üzüntü kiloları: Psikolojik sorunlar insanın dengesini, dolayısıyla da psikolojisini etkiler. Her insanın sıkıntılı anlarda tepkisi farklıdır ama içine düştüğü boşluğu buzdolabında gidermeye çalışanlar biliniyor. 
İşsizlik kiloları: Kendini toplumda işe yaramayan gereksiz biri olarak gördükleri için sıkıntıya düşenlerde ortaya çıkar! Bu duruma düşenler gelecekten korkarlar, özgüvenlerini kaybederler ve kurtuluşu yemekte bulurlar.
Sıkıntı kiloları: En çok rastlanan şişmanlık nedeni. Kişi içindeki boşluğu yemek yiyerek görmezlikten gelir. Hayatını dolduracak başka bir şey bulamayanların ortak adresi, buzdolabıdır. Bunu atlatmanın tek yolu bedensel veya entelektüel bir uğraş edinmektir.
Karagaşa kiloları: İnsan hayatındaki bütün dalgalanmalar, alışkanlıkların değişmesi, olayların üst üste gelmesi yine aynı yere götürür irsanı: yemeğe... Ancak yeni hayata alıştığı zaman, ortalık durulunca her şey eskisi gibi düzelir. Ve fazla kilolardan kurtulmak da zor olmaz.
Yaşlılık kiloları: İnsanın kilosu yaş ilerlerken metabolizmanın etkisiyle değişime uğrar. Bu değişim de çoğunlukla kilo artışına neden olur. Ayrıca aktif hayattan el çekme, sigarayı bırakma, ilaç kullanımı, hastalık sağlık derken yavaş yavaş kilolar artar.
Annelik kiloları: Bir kadının ideal kilosu hesaplanırken dünyaya getirdiği her çocuk için ideal kilosuna bir kg. eklenir. Ayrıca her on yıl için ortalama 1 kg. eklenmelidir.

Hiç yorum yok: