bir noktadan sonsuz sayıda doğru geçer: Bütün Kadınlar Böyle Yapar

Cuma, Şubat 29

Bütün Kadınlar Böyle Yapar

“Cosi fan tutte”nin tercümesini “Bütün Kadınlar Böyle Yapar” olarak verebiliriz. Ayrıca Mozart'ın aynı adlı bir operası da vardır ve çok da güzeldir.

Ilişkilerimizde her zaman kabul etmesekte herşeyi tabiat kanunları dikte eder. Mesela dişi geyiğin daima sürüdeki en güçlü erkeğin peşinden koşması örneğinde olduğu gibi kadınlar da güçlü erkeklerden hoşlanır ve beraber olmak ister.

Fakat burada bir problem vardır. Çağımızda güçlü erkek deyine aklımıza hemen bileği güçlü değil paralı erkek geliyor. Yani bu durumda erkeklerin en güçlüsü en paralısı olmaktadır.

Kadınlar korunmak, bakılmak içgüdülerini doğuştan genlerinde taşıdıkları için büyüyünce de güçlü erkekleri tercih ederler. Normal ve aklıbaşında bir erkek de bu kadınca istekleri yerine getirmek ister. Korumaktan ve bakmaktan çok hoşlanır.

Bu durumla karşılaşan kadın da erkeğe içgüdüsel olarak biraz gaz verir. Bu gazla coşan erkek kadına çiçek, kürk, mücevher vs. vererek PARA öder. Bir başka deyişle erkek kadına parasını kiralar. Kısaca tüm işlem “alış ve satıştan” ibarettir.

Peki bu alış satış kötü birşeymidir? Kesinlikle hayır. Ayrıca tüm işlem bence doğa yasalarına uygun olarak gerçekleşir ve hiçbir zaman şaşmaz.

Zaten bir kadın evleneceğim dediği zaman ailesinin ilk sorduğu şey “kimin nesidir, kimlerdendir, ne iş yapar” olur. Yani sana kol kanat gerebilecek mi, rahat ettirebilecek mi, koruyabilecek mi? Eskiden bu işler bilek gücüyle olduğundan daha değişikti. Çağımızda ise bu direkt olarak “parası var mı?” anlamına gelir.

Çok yakışıklı, iyi huylu, çok seksi ama parası yok cevabı ailenizin sizi oklavayla kovalamasına yol açacaktır. Aile büyükleri kendi hayat tecrübelerinden ve içgüdülerinden yola çıkarak böyle evliliklerde uzun vadede problem çıkacağını bilirler ve sizi engellemek için ellerinden geleni yaparlar. (genellikle de haklı çıkarlar) Yani kısaca işler maalesef ekonomiktir.

Evliliklerinden aradığını bulamamış bir akrabamın (5 kere evlendi, boşandı) dediği gibi “erkeğin iyisi dünya malını bana bırakarak öteki tarafa erken gidenidir”.

Peki, erkek hemcinslerim bu durumda ne yapacak? Çok çalışıp para kazanacak. Para kazanayım derken de stres ve yorgunluktan göçecek. Yani işimiz zor. Tabii para kazanmak derken milyon dolarlardan bahsetmiyorum. Normal bir hayat standardına ve rahat yaşamaya yetecek kadar para kazanabilrseniz iş tamamdır.

Şimdi soru cevap bölümüne geçelim.

Bu fikirler senin mi?
> Yarısı benim, diğer yarısını Nina Holm'ün “I, a Prostitute” (1986 basımı) kitabından esinlendim. Peki bu davranışları onaylıyormusun?
> Evet, insanlarda biraz şekil değiştirmiş ama tabiat kanunları böyle dikte ediyorsa niçin olmasın. Kötü bir şey yok bence. Zaten ben onaylamasam da gerçek böyle. Son sözün?
> “Cosi fan tutte”. Ayrıca Maupassant demiş ki “bütün kadınlar satılıktır, (iyi manada) ama en pahalısı eşinizdir”.

Kaynak;ASB

Hiç yorum yok: